dinsdag 12 mei 2009

Review: Inecto Moisture Infusing Conditioner

Hoewel ik dus geen lid ben van beautygloss, spiek ik natuurlijk wel stiekem in het topic om de reacties te lezen ;) Daar zag ik een vraag staan van Elle (dank je wel, Elle) over de Inecto conditioner. Schrijfinspiratie, dus daarom een passende review!


Algemeen; Mmmmmm, kokos! Het is tropisch, het is zwaar, het is heftig, het is kokos. Het is een geur die ook enorm in je haar blijft hangen. Als je 3 dagen later je haar weer nat maakt, ruik je toch weer die zware kokos-lucht. Tsja, het moet je echt liggen en wie graag dagelijks een luchtje draagt moet misschien even extra nadenken over hun bodylotion/gezichtscreme/etc.
Als wasconditioner; Ik ben niet echt blij. Zoals Elle zich afvraagt; hij is vét en hij is zwaar. Dat zie je ook terug in de ingrediënten. An sich hoeft dat geen probleem op te leveren, zeker niet voor dames met een extreem droge hoofdhuid. Maar voor mij, met mijn toch wel vette hoofdhuid vind ik het niets. Te veel olie, te zwaar. Ik zou kiezen voor een lichtere conditioner om mee te wassen.
Als conditioner; Jajajajajaja! Het is doorkambaar, het voelt zacht, de kokosolie is fijn voor de lengtes en de glans.
De ingrediënten; Water, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, cetrimonium chloride, cocos nucifera oil, parfum, magnesium nitrate, methylchloroisithiazolinone, magnesium chloride, methylisothiazolinone, citric acid. Niet enorm veel dus.
Cetearyl alcohol; emulgator, conditioner, verdikkingsmiddel. Een mengsel van cetryl en stearyl alcohol. Niets slechts over te zeggen en is zelfs een van de meest belangrijke ingrediënten die je in een conditioner wilt hebben!
Stearalkonium chloride; haarverdikker, anti-statisch, conditioner, emulgator, haarverzachter en maakt het haar makkelijker nat doorkambaar.
Cetrimonium chloride; ontwarring, verzachting, anti-statisch, anti-bacterieel.
Magnesium nitrate; stabilisator, emulgator en conditioner. Heeft voornamelijk een functie voor het product, niet zozeer voor je haar. Maar goed, dat is ook belangrijk!
Magnesium chloride; een zout, voorzichtig dus! Geen idee wat de functie is voor zowel je haar als het product..
M-none; dit zijn GEEN siliconen! Dit is een conserveermiddel. Kan irritatie veroorzaken, maar is een betere optie dan parabenen als conserveermiddel. Voorzichtig doen dus.
Citric acid; citroenzuur, wordt gebruikt om het product qua pH wat recht te trekken. Hoeft dus geen probleem te vormen en gezien het feit dat het als laatste staat, kan er ook niet zo onwijs veel van inzitten. Best ok dus, maar doet niets voor je haar.

De kokosnootolie staat erom bekend dat het zeer goed is voor je haar, dat het versterkt, beschermt, beschadiging helpt voorkomen, laat het haar glanzen, wat doet het eigenlijk niet?

Kortom, een super product als je van de geur houdt. Niet gebruiken als wasconditioner, maar kan uitstekend als gewone conditioner, masker of zelfs als leave-in. Het bevat echter geen proteïnen, dus voor wie dat echt nodig heeft of voor wie snel overconditioned is, is dit misschien niet de beste conditioner om te kiezen.

Te koop bij diverse drogisten en De Tuinen.

Thumbs up

Geen opmerkingen:

Een reactie posten