zondag 3 mei 2009

Beginners; basic productenlijstje

Soms komt er vanuit het 'niets' een berichtje mijn kant op, om alsjeblieft uit te leggen hoe 'het' allemaal moet. Ik verontschuldig me van te voren voor het vreselijk lange verhaal wat ik als antwoord ga geven. Niet dat het allemaal zo moeilijk of láng is, helemaal niet, maar ik ben een enorme enthousiasteling die alles graag wil uitleggen. Ik ben niet het persoon die zegt; doe dit, doe dat en niet zeuren verder. Misschien dat ik daarom wel consulente van beroep ben :D :D

Ik zal de beginnersposts kort en bondig houden. Maakt mijn leven wat makkelijker, maar ook zeker voor de mensen die vragen hebben.

Een productenlijstje dus. Sommige dingen zijn gewoon essentieel om mee te beginnen. Ben je al wat langer bezig, kun je bepaalde zaken weglaten of juist toevoegen of gaan spelen met ingrediënten. Dat komt later wel! Back to basic....
Voor alles geldt; controleer ZELF het etiket voordat je het koopt, het kan zijn dat de fabrikanten stiekem achter mijn rug om de ingrediënten veranderen en dat is zonde van je geld en zonde van je haar en moeite. Hoe durven ze!!

Je hebt nodig;
- Een shampoo met sodium lauryl sulfate of sodium laureth sulfate (SLS, SLES in het kort) en zonder siliconen (alles wat eindigt op -cone, -xane en -conol EN NIET ANDERS). Ik adviseer "Nivea Beauty Care Pure Souplesse voor beschadigd haar zonder glans"
- Een lichte conditioner zonder SLS/SLES en zonder siliconen om je hoofdhuid mee te wassen. Geen Lush dus, die bevatten allemaal sulfaten, superslecht voor je haar!!! Palmolive roze of wit zijn beiden geschikt om mee te beginnen, kijk bij een supermarkt of een grote drogist in de stad.
- Een gewone of zware conditioner zonder sulfaten en zonder siliconen om te conditionen of als wekelijks masker. L'Oreal én Nivea hebben veel geschikte conditioners. Conditioners voor fijn haar of voor extra volume hebben de grootste kans op de afwezigheid van siliconen, begin met zoeken dus daar. Heb je echt last van klitten, is je haar beschadigd of hou je gewoon van zware conditioners? Ga dan voor "L'Oreal Elvive nutrigloss glansmasker voor lang haar" in de roze pot.
(- Een leave-in conditioner. Niet enorm essentieel, hiervoor kun je namelijk ook je wasconditioner gebruiken of je normale conditioner. Wil je liever iets "echts", ga dan voor "Kinky Curly Knot Today". Verkrijgbaar via www.mariposa-import.eu (dit is gewoon een Nederlandse webshop, geen zorgen over de verzendkosten dus))
- Een gel om te stijlen, zonder alcohol en zonder siliconen. "L'Oreal studioline invisiFX gel", de rode. De blauwe kan ook, maar die heeft minder hold. Voor echt extreme hold mix de Studioline met een béétje "Biosilk Rock Hard Gelee". Te verkrijgen bij de kapper of winkels gespecialiseerd in kappersartikelen en/of haarverzorging.
- Een grove kam. Neem het liefste een houten of bamboo kam, maar plastic zou ook kunnen. Controleer altijd op scherpe randjes, die beschadigen je haar! Deze kun je ook met een vijl wegvijlen, maar dat kost tijd en moeite, dus gewoon niet doen. Houten/bamboo kammen vind je overal.
- Een oude t-shirt, zonder print. Graaf je kast uit, vraag papa/mama/opa/oma, koop desnoods een simpel, katoenen, t-shirt bij de HEMA..

Dat was het lijstje. Toch nog een flinke lap tekst, maar met deze producten kun je alles uitproberen wat ik heb gepost en nog ga posten qua methodes en how-to's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten