zaterdag 16 mei 2009

Producten aanbrengen; raking vs. scrunching

Een product an sich is geen wondermiddel hoe goed het dan ook mag zijn. We worden zo doodgegooid met een hele hoop mooie beloftes, dat we tegenwoordig alleen genoegen nemen met een product die je haar perfect in model brengt, zonder er zelf ook maar iets voor te doen. Hoewel we allemaal aangeven dat we niets geloven van de mooie claims als "Nooit meer pluishaar" en "Zijdezachte krullen", zijn we toch dusdanig beïnvloed dat we op zoek gaan naar producten die dit ECHT voor elkaar krijgen.

Maar helaas, het perfecte product bestaat echt niet. Je zult altijd zelf in grote mate invloed hebben op het effect wat een bepaald product op je haar heeft.

Vandaar even een stukje over twee verschillende manieren om leave-in conditioner, krulcreme en gel in je haar te verdelen.

Je kunt je product scrunchen. Hierbij doe je het product in je handen en knijp je van de puntjes naar je haarwortel het product in je haar. Hierbij knijp je de krul in je haar, maar je kunt ook gekke bochten en hoeken in je krullen knijpen en pluis veroorzaken als je het te vaak of te lang doet.

Daarnaast heb je "raking". Daarbij verdeel je het product van de haarwortel tot de puntjes in je haar. Je gebruikt je vingers of zelfs een kam of een speciale borstel om het product te verdelen. Zo voorkom je pluis, krijg je mooie plukjes die elk een krul gaan vormen. Risico is echter wel dat je haar niet meer zo sterk krult als je gewent bent. Vooral bij 2C's is dit duidelijk te zien, aangezien dit krultype relatief makkelijk te manipuleren is tot echte krullen, maar ook tot de zachte golven van een 2A.

"Rake" je product NOOIT door je haar als je haar droog is. Raken is als borstelen en dan eindig je dus met een coupe vogelnest. Droog haar = scrunchen!

Wat het beste werkt voor jouw haar is een kwestie van uitproberen. Krult jouw haar toch wel omdat je een 3B of 3C bent, dan kun je wegkomen met alleen maar raken (met kam of vingers, beiden kan). Is jouw krul niet zo sterk van zichzelf, dan wil je scrunchen. Is je krul niet zo sterk en krijg je niet van die mooie, kleine strengetjes, maar eerder 3 grote klompen haar, dan kun je eens proberen om je leave-in voorzichting door te kammen en de overige producten te scrunchen.

Hoe dan ook, gebruik je de rake-methode, let dan op dat je altijd je haar van je hoofdhuid af kamt. Anders plakt het vast aan je hoofdhuid en ben je al je volume kwijt..
Dus niet zo;


Maar zo;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten