dinsdag 30 juni 2009

Wat een weer...

Slecht nieuws! Het is vochtig, vochtig, vochtig. Sterker nog, het is mistig bij een graad of 16/17. Dat is bijna hetzelfde weer als ze in Texas of Florida hebben.
En vochtig weer wil zeggenen pluis, geen gedefinieerde krullen, uitzakkende of juist krimpende krullen.Kun je er nog iets tegen doen? Je wilt sowieso geen producten gebruiken die het vochtgehalte in je haar reguleren. Dus gebruik niets met glycerine, sorbitol, honing of panthenol. Ai.. Ja.. Al mijn producten hebben die ingrediënten ook! Kijk daarom naar de plaats van deze ingrediënten in de declaratie. Nivea bijvoorbeeld, heeft een styling cream met glycerine als tweede ingrediënt! Niet gebruiken dus! Hoe lager het ingrediënten, hoe beter.
Lichte stylingsproducten schijnen ook te helpen, dus geen gel maar een mousse. De mousses in de sidebar zijn beiden ok, al bevat de Glisskur mousse wel panthenol (staat onder de parfum, dus zoveel kan het niet zijn). Gebruik de mousse zoals je een gel gebruikt. Voeg eventueel een klein beetje gel toe voor een tikje meer hold, al heb je dat met de Glisskur mousse niet nodig!
Je hebt vocht, vocht, vocht in je haar nodig. Denk aan je biologielessen en je natuurkundelessen. Water gaat altijd naar de plek met de minste weerstand. Veel water is veel weerstand, weinig water is weinig weerstand. Wat gebeurd er nu als er minder water in je haar zit dan de buitenlucht? Juist, het water verplaatst zich van de buitenlucht naar je haar. Gevolg? Een coupe vogelnest. Zucht. Dus gebruik die leave-in rijkelijk, maar voorkom de bovenstaande ingrediënten.

And if all else fails? Tsja, het is warm, dus een up-do is ook wel lekker en helemaal niet stom met dit weer! Laat wat speelse krullen eruit vallen en het zit nog écht leuk ook.

Voor wie deze week begint met een andere routine, laat je alsjeblieft niet uit het veld slaan! Belangrijk is dat je haar gezond is, enkel gezond haar kun je lang laten groeien en mooi laten krullen. Dat het even niet mooi krult deze week is niet de schuld van je haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten