zaterdag 13 juni 2009

Brandnetelthee

Pas geleden las ik een stukje over brandnetelthee en dat dit goed helpt tegen een hoofdhuid in stress en als leuk bijkomend ding versterkt het het haar en laat het glanzen.

Ik heb het nu tweemaal gebruikt, de eerste keer met een vol theebolletje en de tweede keer met een half bolletje. Gewoon een grote mok water koken, eventjes (5 min.) af laten koelen, bolletje erin en 10 minuten laten trekken. Dan is het net genoeg afgekoeld om niet je hoofdhuid te verbranden als je het op je hoofd giet.
Eerst wassen, eventueel conditionen en daarna de thee over je hoofd en haar verdelen. Eventueel in je hoofdhuid masseren, maar niet te veel, want je hoeft het niet uit te spoelen en je wilt geen klitten of pluis.

Ik moet je zeggen, ik had vandaag totaal geen conditioner nodig met de brandnetelspoeling. Ook zijn de schilfertjes bij mijn voorhoofd weg. Geen sneeuwbuien voor mijn ogen meer dus! Mijn haar heeft sowieso erg weinig conditioner nodig heb ik gemerkt, dus wellicht heb ik mazzel. Maar hoe dan ook, het werkt super!


Let maar niet op de vieze spiegel en de ongestreken was van mijn vader ;) Het is overigens wel een beetje te zien dat ik naar De Toppers ben geweest gisteravond :p

Gebruik alleen 100% gedroogde brandnetel, dus zonder zwarte thee erbij. Dit is te koop bij de biowinkel van het merk Piramide.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Sandra,

  Ik kwam via Fok op je blog, en heb een vraagje over de was conditioner.

  Jij geeft aan palmolive of inecto, maar kan de Elvive Nutri-Gloss Light
  Crèmespoeling ook als wasconditioner?

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Sandra,

  Ik kwam via Beauty Gloss op je blog terecht. Echt super!! Ik zit al een tijdje in een vervelende fase wat mijn haar betreft. Ik heb halflang haar en dat was ooit schitterend. Alle krul en glans is verdwenen..snif snif. Ik was aan het zoeken hoe ik er weer iets moois van kan maken en voilà...jouw blog kwam "at the right time at the right place"!! Ik ga jouw tips eens opvolgen.
  Ik heb ook Elvive Nutri-Gloss crèmespoeling. Hier zit Cetyl alcolhol en Amodimethicone in. Foute boel dus...??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GGG goed lezen is ook een vak...pfffff.....zowel de alcohol als de -cone zouden wel mogen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Esther; Nee, de nutrigloss light conditioner bevat bij mijn weten siliconen, dus niet gebruiken!

  @jth_debruin; cetyl alcohol is een vettige alcohol en supergoed voor je haar. Enkel de echte alcohol (de ethanol dus) moet je vermijden. Amodimethicone is een silicoon en moet je vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaaaaaaaa ik had 2x fout gelezen....ow ow!!!Komt door mijn enthousiasme!!
  Ik vind het zo top om dit te hebben gevonden. Moet nog kritisch naar mijn kastje kijken. Kan volgens mij veel weggegooid worden.

  BeantwoordenVerwijderen