woensdag 3 juni 2009

Olie

Nu mijn haar héél erg langzaam wat langer wordt, is het lastiger om de puntjes mooi te houden. Voornamelijk omdat ik echt een diffuser-verslaving heb omdat mijn haar zóóó langzaam droogt. En de onderkanten hebben een jaar geleden nog in dreads gezeten, dus die zijn sowieso niet echt mooi meer.
Kortom, ik moet mijn haar vaker omhoog dragen. Dat is al moeilijk zat, omdat ik mijn dreads zo ongeveer 2 jaar lang naar beneden heb gedragen en mijn krullen nu ook. Omhoog is ook maar zo kaal, zucht. Maar het is voor mijn puntjes, die moeten beschermt!
Nu kom ik in mijn eeuwige zoektochten naar oplossingen, tips en truuks ook wel eens op fora over heel lang haar en afrohaar. Grappig genoeg zijn de ideeën, in basis, over olie precies hetzelfde! Haar insmeren met olie, oliemengsel of een butter met olie en daarna vastzetten zodat de puntjes ergens onder zitten. Geen staartjes dus, maar knotjes of invlechten. Zo heeft de olie alle tijd om goed in te trekken, zit je haar toch leuk en zijn de puntjes tegelijkertijd beschermt tegen zonlicht, wrijving over je kleding, luchtvervuiling....
Mijn haar is best vet en conditioners als Inecto kan ik niet hebben. Ik dacht eerst vanwege de olie die daarin zat, maar de Giovanni Leave-in conditioner verdraag ik wel net als de Jessicurls RR. Beiden met een flinke dosis olie. Ik vermoed dat kokosolie niet mijn ding is.
Het experiment wat ik nu doe is 's nachts olie in mijn haar en de volgende dag wassen. Paar druppeltjes amandelolie van De Tuinen in mijn handen en dat over de bovenkant en in de puntjes smeren en daarna invlechten. Amandelolie is zo fijn, het ruikt naar niets en het voelt een beetje poederig aan net als siliconen. 's Morgens is het volledig ingetrokken, dus geen vet hoofd dus. En zulk zacht haar zonder maar 1 klit!

Ik ga de komende tijd wat meer experimenteren met olie, mitst ik niet overconditioned raak... Stay tuned for results.

Oh, trouwens, voordat je naar De Tuinen rent; lees goed de ingrediëntendeclaratie. Dat zou je sowieso moeten doen, maar de jojobaolie (= ook erg goed voor je haar, schijnt) bestaat bijvoorbeeld maar uit minder dan 50% jojoba olie. De ander is een gewone, synthetische olie! Die wil je niet hebben!

2 opmerkingen:

  1. ik gebruik ook al een tijd amandelolie voor mijn haar, maar die begint op te geraken, en ik vind nergens nog amandel olie.. maar zou het ook met olijfolie gaan? of is dat slecht voor je haar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amandelolie is te koop bij De Tuinen.
    Olijfolie zou kunnen, maar is veel zwaarder dan amandelolie en heeft soms een geurtje.

    En je zult er niet kaal van raken, dus wat dat betreft is het niet slecht voor je haar. Of je haar er mooier door wordt; kwestie van uittesten.

    BeantwoordenVerwijderen