zondag 15 maart 2009

Even voorstellen

Hallo!

Nou, dat werd tijd dat ik een blogje opende. Ik zat er al een tijd over te denken, nu ik redelijk wat (leuke!) blogs aan het lezen en volgen ben.

Ik zal eerst maar even wat over mezelf vertellen; ik ben Sandra, 23 jaar oud, woonachtig in het westen van het land. Ik heb wat met Afrika, ik doe al 3 jaar aan Afrikaanse dans (hoewel op het moment even niet :S) en ik heb een hele tijd djembé gespeeld. Ik ben in Afrika (Senegal) geweest om te dansen en daarna nogmaals om wat gemiste dingen te bekijken. Super ervaring natuurlijk, hoewel het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.
Maar als je dit ziet, smelten alle slechte herinneringen en teleurstellingen weg als sneeuw voor de tropische zon;
http://img.photobucket.com/albums/v23/Draakje2/115.jpg

Daarnaast bestaat mijn cd-collectie uit 95% Afrikaans of Afrikaans getinte muziek :D Wie meerijdt in mijn auto moet en zal mijn nieuwste aankoop beluisteren! En ik zal proberen om regelmatig een muzieksuggestie te doen, je weet maar nooit wie ik ook zo gek krijg. Momenteel ben ik een ultieme zomercd aan het samenstellen voor in de auto, waar ik voor mijn werk nogal vaak inzit.

Enfin, terug naar het onderwerp. Krullen! Ik heb bijna 3 jaar aan een gesloten dreads gedragen.
Photobucket
Dit was een van de laatste foto's van mijn dreads. Lekker blond geworden door Afrika. Ik heb sinds de eerste klas HAVO tot 1,5 jaar na het HBO (dat is om en nabij 9 jaar ;)) vlechtjes, nepvlechtjes, nepdreads en echte dreads in mijn haar gedragen. Puur en alleen omdat mijn eigen haar niet te handelen was. Het was pluizig, stijf, hard, met een rare slag (ha-ha, ja vast) en niet stijl of krullend (ha-ha nogmaals) te krijgen.
Vorig jaar zomer heb ik mijn dreads eruit gekamd. Maar toen zat ik weer met dat rare haar. De kapper ontdekte dat er krullenpotentiaal in zat en toen heb ik het een paar maanden zo gedragen;
befor
Ulgh! Dit kostte me trouwens een enorme berg moeite, wassen, conditioner, wax, spraywax, in strengen draaien, fohnen, meer wax, haarspray. Arm haar.


Toen ging ik me maar eens serieus meer verdiepen in mijn haar. Op naturallycurly.com vond ik alles wat ik zocht en dat was Curly Girl. Dit is de titel van een boek geschreven door Lorraine Massey, waarin ze beschrijft hoe je het beste voor je krullende haar kunt zorgen. Sinds ik dit volg ziet mijn haar er zo uit;
Photobucket

Ik durf wel te beweren dat het een succes was........ ^_^

Wat ik jullie met deze blog wil meegeven is tips over producten, basic haarverzorging, haartypes, wat wel en wat niet te doen. Ik ben absoluut geen expert, ik spreek enkel uit eigen ervaring. Zoals jullie zien heb ik geen afro haar. Dit haar vereist nogal een andere behandeling dan 'gewoon' krullend haar, maar er zijn toch veel tips die op al het haar toepasbaar zijn of kunnen zijn.

Enjoy.

Muziektip voor vandaag; Salam - Kairo (shout-out to the CASAMANCE!!!).
Er zijn op last.fm 5 nummers van Salam te downloaden voor nop.

3 opmerkingen:

 1. Je haar is ook super geworden :D En je hebt gewoon echt mooie krullen.

  Succes met je blog, altijd leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je. Het is nog even zoeken waar alles zit. Kwam net bijvoorbeeld iets tegen dat je na de eerste alinea een cut kon zetten. Hmmja, dat kan ik nu niet meer vinden, doh...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe heb je jouw haar dan zo gekrege?
  Welke producte hebt ge gebruikt en hoelang heeft zo'n behandeling geduurt?
  Ik wist tot vorig jaar niet dat ik krulle had en wist dus ook geen blijf met mijn haar.
  Nu doe ik er gwn schuim in na het wassen en met de haardroger erin, met de speciale kop voor krulle.
  Geen speciale shampoos want die werke toch niet.
  Maar ik vind mn krulle helemaal niet perfect..

  BeantwoordenVerwijderen