zondag 22 maart 2009

Gel

Goed, jullie verklaren mij vast voor gek. Gel? In krullen?


Wacht, niet meteen weglopen! Ik leg het jullie uit..

Gel gebruik je alleen op nat haar. Gel zorgt er namelijk voor dat je haar opdroogt zoals het nat eruit ziet. Dus die schattige pijpekrulletjes (of grove krullen, of mooie slag, of..) die je hebt als je haar nat is, maar die uiteenwaaieren als ze opdrogen, zullen dezelfde schattige krulletjes blijven met een goede gel.

Pluis blijft weg (dat zit immers vastgeplakt). Eventueel kun je wat krullen uit je haar trekken met gel of juist iets versterken.

Gel werkt het allerbeste als je je haar aan de lucht laat opdrogen. Breng een redelijke hoeveelheid aan (ik gebruik 3 klodders ter grootte van een 20-cent muntje van de L'Oreal gel en mijn haar is tot mijn schouders nat) in kletsnat haar. Scrunch je haar (zie hieronder, het werkt hetzelfde) tot de gel goed verdeelt is. Droog je haar eventueel voorzichtig met een micro-fiber doek of keukenpapier en laat het aan de lucht drogen. Of pixie-curl je haar met een diffuser. Over beiden zal ik een aparte update maken.

Belangrijk bij het kiezen van een juiste gel is; zoek een gel die doorzichtig van kleur is. Geen geel, geen groen, geen blauw (zeker niet als je blond bent!!), geen wit, gewoon doorzichtig. Al die kleuren geven een vreemde waas aan je haar en je haarkleur of maken het dof. Dat is zonde.

Scrunchen

Is je haar droog, dan heb je een coupe harde gel-krullen. Kantel je hoofd naar de zijkant of ondersteboven zodat je haar vrij hangt en maak van je beide handen een kom. 'Schep' daarmee je haar op en beweeg je handen naar je hoofd. Terwijl je dat doet sluit je je handen langzaam. KRAAAAAAAAAK doet de gel. Erg leuk om te doen ;) Doe dit 'scrunchen' totdat je haar niet meer kraakt en voila; een bos schitterende krullen, zonder pluis, precies zoals het was toen het nat was.

Je kunt nu eventueel mousse in je haar doen of een likje natuurlijke wax of olie, maar de gel zit nog steeds in je haar, dus je hebt eigenlijk al versteviging genoeg.

Mijn producttips voor gel;

L'Oreal Studioline Invisi'FX Styling gel Super strong (of extra strong)

Gewoon en simpelweg een superfijne gel. Plakt niet direct aan je handen vast en is makkelijk uit je haar te scrunchen als het droog is. Hij is daarnaast doorzichtig en ruikt niet overheersend (ik wil nog wel een parfum kunnen dragen zonder te stinken als een Douglas-winkel). Niets aan op te merken. Redelijk goedkoop ook. Een euro of 3 à 4 volgens mij.

Biosilk Rock Hard Gelee

Rock Hard, ja, dat is het. Het ruikt heel fijn, naar een kapsalon. Het wordt echt kei- en keihard en je moet er echt maar een heel klein beetje van gebruiken, liefst in combinatie met een andere gel. Ik meng het met de gel van L'Oreal of onder KCCC. Het laat je haar namelijk heel fijn glanzen door de zijde proteinen die erin zitten. Mijn haar vind proteinen fijn.... Hij is wel duur, zo'n 14 euro voor een tubetje.

Kinky Curly Curling Custard (KCCC)

Kinky curly? Ik zou toch niets zeggen over afro haar? Dat klopt, dit product is ooit ontwikkeld voor afro haar, volgens mij, maar de halve wereld (in Amerika) is hysterisch enthousiast over dit potje met snot. Van dames met gitzwart kroeshaar tot dames met fijn blond haar met een slag.

Het ruikt goddelijk, naar koekjesdeeg, kokos, mashmellows, vanille, alles wat goed is. In je haar blijft die zoetigheid ook een beetje hangen, maar niet zoveel

Het kost een rib uit je lijf, 34 euro voor een pot. Maar de pot bevat wel bijna 500 ml van dat spul (EEN HALVE KILO!).

Het lijkt op snot, er zitten zelfs klonten in *huiver*, en het voelt heel vies als je je vinger erin steekt. Het is zelfs een beetje grijzig, gelig.... Buuuuuh.

Maar het went allemaal snel genoeg. Gebruik niet te veel, want dan verzwaart het je krullen enorm. Ik persoonlijk kan het alleen op brandschoon haar gebruiken en alleen met een leave-in conditioner zonder olie. So be it. Het is heaven in een potje (PÓT). Het scruncht zo makkelijk uit je haar, het ruikt lekker, het laat je haar glanzen, het verzorgt je haar en het is te re-activeren met een beetje water. Wat wil je nog meer?

Dan is er nog 1 laatste gel waar ik het over wil hebben, maar dat doe ik in een aparte update, namelijk lijnzaadgel!

2 opmerkingen:

  1. HM.. dit wil ik ook wel eens gaan proberen
    ik heb ook krullend haar, en ik heb altijd zo'n hekel aan al die PLUIS
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon eens proberen, je zal er niet dood aan gaan en als het nou werkt heb je een mazzeltje ;) Ik vond het in het begin ook zo van; wtf?!?!?! Maar ik ben zo blij dat ik het geprobeerd heb :)

    BeantwoordenVerwijderen