zaterdag 11 juli 2009

Second day hair

Hoe krijg je je haar weer in model, zonder elke dag je haar weer zeiknat te maken en te föhnen?
Dat begint al meteen na het wassen, als je een strong hold gel gebruikt, heb je meer kans op redelijk geconserveerde krullen de volgende dag.

Een aantal andere tips:
- Slaap op een satijnen kussensloop. Deze is veel gladder dan katoen, voorkomt daardoor dat je haren blijven "haken" aan de stof. Zo voorkom je beschadigingen aan je haar, klitten, pluis en platte krullen.
- HÁÁT je slapen op zo'n glad en glibberig satijnen ding? Er bestaan ook satijnen kapjes die je over je hoofd kan trekken.
- Heb je lang haar? Draag je haar dan 's nachts in een hele hoge, slappe staart. Ga voorover staan en verzamel voorzichtig al je haar bovenop je hoofd. Draai er een groot, zacht elastiek losjes omheen. Ja, je ziet er niet uit, maar de enige die de kans heeft om het te zien is je vriendje of vriendinnetje. Die zal de buikspieren uit de buik lachen de eerste keer, maar hey, zij willen overdag ook graag een schitterende meid naast hun zijde, dus laat ze maar lachen! Ze wennen er vanzelf aan en tevens voorkomt zo'n stomme staart dat je haar beide kussens overneemt 's nachts.
- Heb je SUPER lang haar? Maak dan dezelfde staart, maar sla hem dubbel zodat je een hele losse knot bovenop je hoofd hebt.

Als je de nacht bent doorgekomen, is het tijd om je haar een beetje bij te werken in de ochtend. Een aantal tips, niet alles zal voor iedereen werken, haal eruit wat je nodig hebt!
- Maak je handpalmen nat en strijk ze over je haar alsof je een staart maakt. Maak je handen nogmaals nat en strijk over de bovenkant. Eventueel kun je met natte vingers wat krullen losschudden. Eventueel kun je nu wat extra mousse, creme of conditioner toevoegen of het zo laten (water reactiveerd de gel!). Laat het drogen en scrunch zoals je normaal doet.
- Ipv water kun je ook olie gebruiken. Wees voorzichtig bij je hoofdhuid en concentreer je meer op de puntjes van je haar.
- Ipv water kun je ook direct mousse, creme of conditioner in je haar gebruiken op dezelfde manier als je water zou gebruiken
- Je kunt ook een mix tussen water en conditioner, gel of creme maken en deze door je haar sprayen met een sprayflaconnetjes. Let op: een dergelijk mengsel mag je NIET bewaren ivm de bacteriën!
- Zit je haar echt voor geen meter, kun je altijd meer water gebruiken. Vermijd je hoofdhuid, zodat je het volume behoud.

And if all else fails; niets mis met een mooi, opgestoken, krullenkapsel. Lelijke krullen zijn daar ideaal voor. Je verstopt namelijk geen mooi gelukte krullen, want dat is zonde en door het op te steken ziet niemand dat het niet zit zoals je wilt. Doe wat extra conditioner of olie op de puntjes van je haar voordat je het opsteekt, dat trekt in de loop van de dag in je haar. Niemand die ziet dat jij stiekem je haar aan het verzorgen bent ;)

Zit het echt als een pluizige ramp en heb je echt een goed kapsel nodig omdat je een belangrijke sollicitatie hebt, of je gaat naar een bruiloft. Dan zit er niets anders op dan je haar helemaal weer nat te maken, eventueel te wassen en opnieuw te stylen.

4 opmerkingen:

  1. San, jij bent hier de krullenexpert. Mijn zusje (je hebt vast al fotos van haar gezien op lj) heeft heksenhaar!!
    Het is heerlijk zacht, voor ongeveer een uur, waarna het begint te klitten en ze dreadlocks in haar nekhaar krijgt.
    Ze háát borstelen, wat toch echt moet :'D en ze wil het niet vastbinden, maar per se los dragen :(

    Weet jij hoe ik van haar pluizende schaapachtige wafelhaar weer die schattige baby-pijpekrullen maak, of het in ieder geval minder laat klitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit foto's van jouw zusje gezien! Ja, van heel dichtbij als ze eens met make up heeft zitten kliederen :D

    Sowieso niet meer borstelen als het droog is. Je krijgt de klitten er toch niet uit zonder haar pijn te doen en daarom wil ze het ook niet.
    Wat gebruiken ze om haar haar te wassen? Gebruiken ze ook een conditioner voor haar? Ik zou haar sowieso aan de leave-in helpen en dan Kinky Curly Knot Today. En alleen kammen met een grove, liefst houten kam, als het nat is en er conditioner in zit. L'oreal heeft hele goede ontwarrende conditioners zoals het glansmasker (maar dat is misschien wat zwaar als ze echt van dat fijne kinderhaar heeft) of de witte conditioner voor fijn haar/meer volume. Sowieso is alles met behentrimonium methosulfate ontklittend, dus daar kun je ook naar op zoek. Begin altijd onderaan, terwijl je het haar erboven stevig vast houdt.
    Klitten zal het waarschijnlijk sowieso, gezien haar leeftijd. Probeer het ook om haar zover te krijgen dat ze het 's nachts vast draagt. Ik weet niet hoe lang haar haar is, maar bindt het losjes met een stoffen elastiek bovenop haar hoofd in een staart. Ze heeft er vast een hoop plezier van en scheelt in de klitten. Als het heel lang is kun je er een losse knot van maken.

    Anyway, begin daar eens mee ;) Verdere tips, zie hier: http://www.tightlycurly.com/TipsForChildren.aspx
    Ze heeft geen kroeshaar, maar de tips daar en op sowieso de hele site zijn uitstekende tips te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, wat een leuke blog is dit! Ik heb nog een tip: Kruidvat eigen merk EFFEX groene pot Brilliant Shine Wax medium hold (1). Kost bijna niets. Ik heb heel veel uitgeprobeerd en vaak daarna weggegooid en daarmee een hoop geld verspild. Ik koop nooit meer wat anders; dit is echt het perfecte spulletje. In droog haar scrunchen. In het begin plakt het, daarna is het glanzend, worden de krullen mooi gedefinieerd en veerkrachtig. En het voelt niet zo vies vettig aan als veel andere waxen. Precies wat we willen dus. En ook erg ideaal voor de tweede dag! Ik ben inmiddels aan mijn tweede pot toe en dat is me nog nooit overkomen. Succes en groetjes, Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te horen Patricia, maar weet je ook de ingrediënten van dat spul? Zit er parafine in of iets dergelijks? Want in dat geval kun je het maar beter overslaan als je alleen co-wast.

    BeantwoordenVerwijderen