woensdag 29 april 2009

Quicktip; anti-klit

Even een snelle tip tussendoor.

Gooi tijdens het wassen van je haar, zij het met shampoo, zij het met conditioner, je haar NIET bovenop je hoofd en ga dan lekker schobben... Zo krijg je klitten en beschadig je je haar als je die er weer uit moet halen, zelfs al kam je netjes met conditioner.

Hoe dan wel? Laat je haar lekker langs je hoofd hangen. Was je hoofdhuid met shampoo of conditioner en haal eventueel, voorzichtig, je vingers door je haar om de lengtes te wassen en spoel het daarna uit. Het scheelt echt de helft aan klitten!

zondag 19 april 2009

Scrunch out the crunch

Ik had het een paar posts geleden over gel. Gel is echt het allerbeste product wat je voor krullen kunt gebruiken. Het volgende filmpje is van Jess van Jessicurl; een natuurlijke lijn van krulverzorgende en krulversterkende producten. De basis van de stylingproducten van Jessicurl is magnesium sulfate. MS is een sulfaat, maar anders dan de sulfaten die je tegenkomt in shampoo. Het is een zout, die op een of andere wijze krulversterkend werkt. Echter, het is een zout, je moet oppassen dat je er niet te veel van gebruikt en belangrijker nog; niet ieders haar kan er goed tegen.
Ik zoek me rot naar commerciele producten die hier in Nederland te verkregen zijn en niets bevat MS tot nu toe. Ik heb uit Amerika een "homemade" lijnzaadgel staan met MS erin, maar lijnzaadgel doet niet zoveel voor me.
Ik heb nu twee producten van Jessicurl bestelt, en ik ben benieuwd of het beter werkt.

Goed, gebruik je gel en is je haar droog, dan is het hard. Het filmpje toont hoe je moet scrunchen. Tevens verdeel je op dezelfde manier ook je stylingproduct door je natte haar!


Één ding; ik ben echt ZWAAR jaloers op het haar van deze dame.

woensdag 8 april 2009

Tussendoortje

Vandaag even geen 'nuttige' informatie, maar meer een hallo-ik-leef-nog-wel-berichtje en een kleine update over mijn haar.

Zo heb ik deze morgen mijn haar weer geknipt. Ik doe dat zelf, ik laat mezelf niet martelen bij de kapper. En poe, dat scheelt een hele hoop. Het zat meteen weer goed. Ookal zullen anderen het altijd wel goed vinden, want het is geen pluizige bende, maar ik merk wel hoeveel werk ik er 's morgens van moet maken om het ergens op te laten lijken. Vanmorgen was het weer van ouds; wassen, leave-in, Biosilk Rock Hard Gelee, drogen met een handdoek, KCCC, 5 minuten intrekken, diffuser erdoor en klaar. Het lijkt een hele klus, maar inclusief wachten ben ik in 15 minuten klaar met mijn haar.

Goed, er zitten dus weer mooie, gelijke laagjes in. Langzaam wordt het toch wel erg lang. Maar niet lang genoeg. Me = bored. Ja, ik durf te beweren dat het mooi zo, het is handelbaar, maar het kapsel an sich is gewoon rechttoe, rechtaan, waarbij de enige twist mijn zijscheiding is. Niet echt wat je noemt 'hip' en vernieuwend. Nu moet ik wel zeggen dat ik natuurlijk járenlang met dreads heb rondgelopen in de meest wazige kleuren en kleurencombinaties, dus ja, een beetje simpel haar is al snel saai.
Hoe geef ik mijn net-te-korte haar wat swung? Ik zat al aan een ander kleurtje te denken, maar ik weet echt niet wat. Geen donkerrood, dat heb ik járen gehad...

Goed, de volgende keer weer een informatief stukje ipv mijn gezeur ;) Stay curly ladies and gents!

woensdag 1 april 2009

Krullenkapsels; de bob

Bobs zijn al een tijdje hip en in. Ik weet niet voor hoelang, aangezien lang, golvend haar weer helemaal terug schijnt te komen, maar dat maakt mij niet uit.

Als je op google zoekt naar "bob haircut" en naar de afbeeldingen kijkt, dan kom je pas op pagina 8 (!!!!) een bob met krullen tegen. Welliswaar nepkrullen, maar wie zeg dat al die dames op de voorgaande 7 pagina's wel echt zulk enorm stijl haar hebben ;)


Rihanna! Met een mooie a-symmetrische, krullende bob.

Ook komen we daarna nog Keira Knightley tegen met een krullende bob en Jessica Simpson. De rest is stijl, stijler, stijlst. En om nou elke dag je haar aan te vallen met een stijltang, daar wordt het natuurlijk niet gezonder van!


Mijn versie van de bob, maar dan met natuurlijk krullend haar! Zie, het kan uitstekend!

Kies wel een kapper uit die weet hoe hij/zij krullen moet knippen. Anders eindig je met een pyramide op je hoofd... Zoek naar een kapper die volgens het curlsys-systeem knipt of, nog veel beter, je haar droog knipt!